Oppfølgeren til «Ghostbusters: Afterlife» har fått en regissør

Jason Reitman overlater registolen til manusforfatter Gil Kenan, når det er på tide for Spengler-familien å fortsette sine spøkelsesaktige eventyr.

I fjor vår ble det avslørt at en oppfølger til fjorårets «Ghostbusters: Afterlife», som bygger på Ivan Reitmans klassiker fra 80-tallet, er på vei. Nå melder Deadline at Jason Reitman vil forlate regissørstolen for oppfølgeren.

Det er allerede kjent at oppfølgeren vil flytte handlingen fra den lille byen Summerville til New York, den opprinnelige hjembyen til spøkelsesjegerne. Spengler-familien står fortsatt i sentrum, og skuespillere som Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace og Carrie Coon forventes å komme tilbake til rollene sine.

Regien skal i stedet overtas av Gil Kenan, som sammen med Reitman var manusforfatter for «Ghostbusters: Afterlife». Manuset til oppfølgeren, som fortsatt mangler en offisiell tittel, skal også skrives av duoen.

Gil Kenan (til høyre) med Jason Reitman, i forbindelse med fjorårets premiere på «Ghostbusters: Afterlife».

Kenans regi-CV inkluderer den animerte «Monster House» fra 2006, samt familieeventyret «Jakten på julen» som hadde premiere for ett år siden. Han utvikler for tiden også en animert «Ghostbusters»-serie for Netflix, i rollen som produsent.

Oppfølgeren til «Ghostbusters: Afterlife» kommer på kino 20. desember 2023.