Peter Jacksons episke eventyrfilmer kommer tilbake til det store lerretet denne vinteren. De nye utgavene er kraftig utvidet!

Fantastiske nyheter for alle filmelskere – alle tre «Ringenes Herre»-filmene kommer tilbake til det store lerretet.

Peter Jacksons ambisiøse filmatiseringg av J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre-trilogi debuterte i 2001, og ble umiddelbart en stor suksess. Utenfor flere kinoer var billettkøene endeløse og ved Colosseum kino i Oslo overnattet fansen for å sikre seg billetter for å sikre seg fantastiske eventyr i Midgard.

«Ringenes herre» ble fulgt av «Ringenes herre: to tårn» (2002) og den mektige finalen av «Ringenes herre: Atter en konge» (2003). Mange fans anser imidlertid Extended Edition – de utvidede versjonene med mange scener som ikke kom inn i kinoversjonen – for å være overlegen.  På nyåret blir de å se på kino.

Ringenes Herre: Extended Version


Den unge hobbiten Frodo arver en magisk ring fra sin fetter Bilbo. Ringen har onde krefter som trollmannen Sauron trenger for å slavebinde hele Midgard. Den utvidede versjonen er 3 timer 38 minutter. Billettene legges ut for salg denne uken.

 

Ringenes herre: to tårn: Extended Version 

Brorskapet har delt seg, men målet er fortsatt å ødelegge ringen. Frodo og Sam legger livet i Gollums hender for å finne veien til Mordor. Eventyret fortsetter med en spilletid på 3 timer og 45 minutter.

 

Ringenes herre: Atter en konge: Extended Version 

Siste del i Ringenes Herre-trilogien. Den siste og avgjørende kampen om Midgard er for hånden. Filmen er hele 4 timer og 12 minutter lang.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen