Academy of Motion Picture Arts and Sciences slapp i dag en kortliste på 15 filmer som vil gå videre til nominasjonsprosessen for Oscar for beste internasjonale spillefilm. Norges kandidat, Krigsseileren, er ikke blant dem.

Dermed er Norge ute av kampen om Oscar for beste internasjonale spillefilm. Både Danmark og Sverige fikk sine kandidater med videre, henholdsvis Holy Spider og Cairo Conspiracy (Boy from Heaven).

Pakistan er kommet med på listen for første gang. Saim Sadiqs Joyland debuterte i Cannes som den første pakistanske filmen noensinne i Official Selection og vant Juryprisen i Un Certain Regard. Det ble da underlagt et forbud i hjemlandet på grunn av sensur, som senere ble omgjort.

Meksikanske Alejandro Gonzalez Inarritu er med på kortlisten for tredje gang. Denne gangen med BARDO, en usann fortelling om en håndfull sannheter.

Her er den fullstendige listen over de 15 på kortlisten i alfabetisk rekkefølge:

Argentina, Argentina, 1985
Belgia, Close
Cambodia, Return to Seoul
Danmark, Holy Spider
Frankrike, Saint Omer
India, Last Film Show
Irland, The Quiet Girl
Mexico, BARDO, en usann fortelling om en håndfull sannheter

Marokko, The Blue Caftan
Pakistan, Joyland
Polen, EO
Sør-Korea, Decision to Leave
Sverige, Cairo Conspiracy (Boy from Heaven)
Tyskland, All Quiet on the Western Front
Østerrike, Corsage

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen