Det har vært en herlig romjul for kinoene. «Kampen om Narvik» har passert 200 000 solgte billetter i løpet  av en uke og «Avatar: The Way of Water» fortsetter å fylle kinosalene og har nå solgt nesten 400 000 billetter siden premierene 14. desember.

«Avatar: The Way of Water» greide til og med kunststykket å slå «Kampen om Narvik» nyttårshelgen. Avatar solgte 47 127 billetter i helgen, mens Narvik endte på 40 762 solgte billetter.

Så langt har «Avatar: The Way of Water» solgt 393 271 billetter, mens «Kampen om Narvik» har oppnådd 208 324 besøkende på en uke.

Også «Folk og røvere i Kardemomme by» har gjort det godt i romjula.  Filmen ligger på tredjeplass på Kinotoppen i helgen med 40 058 besøkende og totalt 175 931 solgte billetter siden premieren første juledag.

I det hele tatt har det vært en solid jul for norske filmer; «Teddybjørnens jul» ligger på femteplass på Kinotoppen i helgen og har så langt solgt til sammen 264 403 billetter, mens Krigsseileren fremdeles henger med på Kinotoppen og inntar 10. plassen og har så langt solgt 404  045 billetter.

Hele kinotoppen ser du her

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen