Paul Mescal skal spille hovedrollen i Ridley Scotts «Gladiator 2»

Paul Mescal slo gjennom i TV-serien «Normal People» og blir snart å se i det kritikerroste dramaet «Aftersun».

Ridley Scott var seriøs med planene sine for en oppfølger til «Gladiator». Innspillingen starter seinere i 2023. Nå ser det ut til at han har funnet sin hovedrolle for sverd- og sandaleventyret.

Deadline skriver at valget falt på Paul Mescal. Den 26 år gamle irske skuespilleren imponerte regissøren etter møtet deres og har vært på toppen av listen over kandidater siden den gang. Det pågår nå forhandlinger med Paramount om hovedrollen – dog ikke som Maximus (Russell Crowes karakter i originalfilmen), men Lucius, gutten som var sønn av Connie Nielsens Lucilla.

Mescal er relativt ny i bransjen, men har allerede gjort inntrykk med en Emmy-nominert rolle i tv-serien «Normal People». Han dukket også opp i dramaet «The Lost Daughter», og snart kan vi se ham på kinolerretet i den kritikerroste «Aftersun».

«Gladiator» fra år 2000 med Russell Crowe i hovedrollen ble en kjempesuksess med inntekter på 500 millioner dollar og tok 5 Oscar.

Det historiske eposet «Gladiator» (2000) om det gamle Roma er for øyeblikket rangert på 37. plass på IMDbs toppliste over de beste filmene gjennom tidene.

Oppfølgeren «Gladiator 2» ser ut til å bli Ridley Scotts neste prosjekt etter «Napoleon», som for tiden fullføres med Joaquin Phoenix i hovedrollen.