Roland Emmerich lager musikal av Mozarts «Tryllefløyten»

Hva har Ingmar Bergman, Kenneth Branagh og Roland Emmerich til felles? De har alle laget filmer basert på Mozarts velkjente opera, «Tryllefløyten».

Nå bringert  katastrofekongen Emmerich favorittoperaen til det store lerretet.

Det kan virke rart å se katastrofefilmenes mester nevnt i denne blandingen, men når han ikke sprenger byer, hører han tydeligvis på mye opera. Og nå produserer Emmerich den tyske, engelskspråklige fantasymusikalen «Tryllefløyten» – en ny trailer har nettopp blitt sluppet.

Filmen følger en syngende 17-åring fra en prestisjefylt internatskole som havner i en parallell verden full av eventyr. F. Murray Abraham er å se i en av rollene, muligens ment som et morsomt nikk til hans rolle i filmklassikeren «Amadeus» fra 1984.

– Wolfgang Amadeus Mozarts mesterlige «Tryllefløyten» har alltid vært min favorittopera, helt siden jeg først opplevde den magiske historien som ung voksen. Da filmteamet kom til meg med ideen, ble jeg umiddelbart tiltrukket av ideen om en filmatisk nytolkning. Hele teamet tok sin visjon til storskjerm på en spennende og innovativ måte, sier Emmerich i en kommentar.

Her er traileren til den eventyrfylte «Tryllefløyten»:

«Tryllefløyten» slippes i USA i mars.