Tidenes beste tall for «Gulltransporten» på Viaplay

Viaplays norske krigsfilm Gulltransporten knuser alle tidligere rekorder hos strømmetjenesten. Filmen er det mest sette egenproduserte norske innholdet noensinne.

Gulltransporten, som er basert på den sanne og utrolige historien om nordmennene som måtte redde Norges gullbeholdning under andre verdenskrig, har tatt seerne med storm. Aldri tidligere har en film – verken norsk eller internasjonal – blitt sett av så mange på Viaplay i Norge en måned etter lansering. Filmen er også det mest sette egenproduserte norske innholdet noensinne etter lanseringen.

Det er også tydelig at den norske krigshistorien har truffet godt utenfor Norge. Over halvparten av filmens seere er utenlandske – med spesielt høye seertall i Sverige og Nederland.

Gulltransporten spiller Jon Øigarden hovedrollen som stortingssekretæren Fredrik Haslund, som er satt til å lede den farlige gullekspedisjonen. Skuespilleren jubler over de høye seertallene.

          

– Det gleder meg stort at så mange har sett Gulltransporten.

Dette er et meget ambisiøst prosjekt som Viaplay ønsket å realisere i samarbeid med produsent og regi, og det er jeg meget takknemlig for at jeg har fått være med på, sier Øigarden.

I tillegg til Øigarden, spiller Eivind Sander, Sven Nordin, Axel Bøyum, Morten Svartveit og Ida Elise Broch sentrale roller i filmen.

Allerede første uken etter premieren 15. desember, satte Gulltransporten seerrekorder på Viaplay. Og det er tydelig at den norske filmen har blitt en stor snakkis i flere europeiske land.

– Vi er ekstremt fornøyde og stolte over de historisk sterke seertallene til Gulltransporten. At filmen også har blitt så godt tatt imot utenfor Norge, er ekstra hyggelig. Det viser at filmen og historien som fortelles treffer seerne våre over hele verden. Vi jobber alltid for å lage det beste nordiske innholdet til et internasjonalt publikum. Det skal vi fortsette med fremover, og seerne våre kan alltid glede seg til mye nytt innhold på Viaplay, sier innholdssjef i Viaplay Group, Filippa Wallestam.

Gulltransporten og er regissert av Hallvard Bræin (Børning-filmene). Filmen er laget av produksjonsselskapet 74 Entertainment ved produsentene Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg. Manusforfattere er Thomas Moldestad og Jørgen Storm Rosenberg. Fotograf er Oskar Dahlsbakken. Ansvarlig produsent for Viaplay Group er Tanya Nanette Badendyck.