3 gode filmen om økonomi og finans

Hvis du interesserer deg for økonomi og finans, så finnes det utrolig mange filmer der ute som du nok kommer til å like. Det kan være både dokumentarfilmer og dramafilmer, som belyser større økonomiske hendelser i historien. 

Det fine med slike filmer er at de ikke bare er underholdende, men at man kan lære mye av dem. Hvis du ikke er helt sikker på hva som skjedde under finanskrisen, eller hva aksjer er, så finnes det mange filmen som kan hjelpe deg med å forstå. Sambla forklarer også en rekke begreper innen økonomi og finans, som kan være smart å sjekke ut før man setter i gang filmen.  

  • «The Big Short» (2015)

Den stjernespekkede og Oscar-vinnende filmen “The Big Short” tar for seg den globale økonomiske krisen i 2008 og hvordan en gruppe uavhengige investorer oppdaget hva som kom til å skje før krisen inntraff. De skjønte fort at de kunne dra nytte av svake punkt i det amerikanske boliglånsmarkedet, noe som gjorde dem godt. Blant skuespillerne finner vi Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt, Michael Burry og Jeremy Strong, som gjør fantastiske karakter i den legendariske filmen. 

  • «Inside Job» (2010)

Neste film på lista er faktisk en dokumentarfilm som også belyser årsakene til den globale finanskrisen i 2008. Du får et innblikk i hvordan uregulerte finansmarkeder, korrupsjon og feilaktige beslutninger fra regjeringen, Wall Street og profesjonelle førte til en økonomisk katastrofe i verden. Den påvirket folk over hele kloden, og er derfor et tema som er spennende for mange. Filmen viser også hvordan mangelen på ansvar og en feilaktig kultur førte til at en mindre gruppe mennesker ble ufattelig rike, samtidig som andre slet økonomisk. 

 

«The Wolf of Wall Street» (2013)

Sist men ikke minst har vi «The Wolf of Wall Street» med legendariske Leonardo DiCaprio i spissen. Dette er en dramatisert film som følger den tidligere aksjemegleren Jordan Belforts liv og karriere på Wall Street i løpet av 1980- og 1990-tallet. Han levde et liv utenom det vanlige, der enorm rikdom, damer og fest preget store deler av livet hans. Man endte også opp med å bli en av de største aksjesvindlene i amerikansk historie, noe som kvalifiserer deg til å få en film laget om livet ditt. 

Dette var bare noen av de mange filmene som omhandler økonomi og finans der ute, som også er verdt å se!