Kampen om Narvik passerer en halv million solgte kinobilletter

De siste 20 årene har kun ti norske filmer passert 500 000 solgte kinobilletter. Mandag ble Erik Skjoldbjærgs krigsdrama Kampen om Narvik den ellevte.

Kampen om Narvik fortsetter å trekke publikum til norske kinoer. Nå tar krigsdramaet med Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen steget inn på en eksklusiv liste av norske filmer som har trukket over en halv million besøkende.

– Tall som dette ser man ikke hver dag, og det er svært gledelig å se at filmen har fått et langt og godt liv på norske kinolerreter. Dette er en film som virkelig utnytter kinoformatets fulle bredde, og det er tydelig at publikum vet å sette pris på disse kvalitetene, sier produsent Live Bonnevie.

Tusenvis av elever så filmen

Bonnevie roser formidlingsarbeidet som er lagt ned for å favne både yngre og eldre kinogjester:

– Det har vært flott å se et mylder av spesialvisninger med innledninger og panelsamtaler. Vi gleder oss også over at tusenvis av skoleelever så Kampen om Narvik på Den store skolekinodagen i forrige uke. At denne historien får sin rettmessige plass i klasserommene er vårt fremste fokus fremover, sier Bonnevie.

Kampen om Narvik er tredje film fra Nordisk Film Production som passerer en halv million besøkende, etter Kon-Tiki og Den 12. mann.

NORSKE FILMER MED OVER 500 000 SOLGTE KINOBILLETTER, 2003-2023

Max Manus (2008)
Hodejegerne (2011)
Kon-Tiki (2012)
Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa (2013)
Bølgen (2015)
Kongens nei (2016)
Snekker Andersen og Julenissen (2016)
Den 12. mann (2017)
Skjelvet (2018)
Tre nøtter til Askepott (2021)
Kampen om Narvik (2022)