Ruben Östlund blir jurypresident i Cannes

De doble Gullpalmevinneren Ruben Östlund skal lede juryen for den 76. utgaven av Filmfestivalen i Cannes som arrangeres fra 16. til 27. mai.

– Jeg er glad, stolt og ydmyk over å bli betrodd æren som jurypresident for årets konkurranse på Festival de Cannes. Ingen steder i filmverdenen er forventningen så sterk som når teppet går opp for filmene i ionkurranse på festivalen.

– Det er et privilegium å være en del av det, sammen med Cannes-publikummet av kjennere. Jeg er oppriktig når jeg sier at kinokulturen er inne i sin viktigste periode noensinne. Kinoen har et unikt aspekt – der ser vi sammen, og det krever mer av det som vises og øker intensiteten i opplevelsen. Det får oss til å reflektere på en annen måte enn når vi dopamin scroller foran de enkelte skjermene. », erklærer den kommende  jurypresidenten Ruben Östlund.

Ved å invitere Ruben Östlund til å lede juryen, ønsker festivalen å hylle filmer som er kompromissløse og rettferdige – som krever at seerne utfordrer seg selv-
Ruben Östlund har derfor blitt den tredje doble Gullpalme-vinneren som er jurypresident, etter Francis Ford Coppola og Emir Kusturica.