The Nurse. (L to R) Fanny Louise Bernth as Pernille Kurzmann,Peter Zandersen as Niels Lunden and Josephine Park as Christina Aistrup in The Nurse. Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Teaser: Sniktitt på «Sykepleieren» – Netflix sin nye danske thrillerserie

I dag kom den første teaseren på Netflix-serien Sykepleieren som forteller den sanne historien om den danske sykepleieren som ble dømt for fire drapsforsøk.

I Sykepleieren blir vi tatt med bak fasaden på et sykehus i Nykøbing Falster. Et sted der alle kjenner alle og hvor det sjeldent er utskiftning av personalet.

Vi følger sykepleieren Pernille Kurzmann i de første dagene av hennes nye jobb som sykepleier. Hun blir fort venn med den sjarmerende og karismatiske sykepleieren Christina Aistrup Hansen. I begynnelsen virker Christina å være enestående, elsket av alle, dyktig i jobben sin og alltid den første på plass i en nødssituasjon.

Men ettersom dagene går og Pernille blir mer fortrolig med sin nye arbeidsplass, begynner hun sakte å innse at det må være noe mer med Christina enn ved første øyekast. Hun bestemmer seg for at hun ikke kan lukke øynene for det som skjer, og starter på en reise for å avdekke sannheten.

Sykepleieren er basert på boken med samme navn skrevet av Kristian Corfixen og regissert av Kasper Barfoed. I serien spiller blant annet Josephine Park, fremadstormende Fanny Louise Bernth, Amalie Lindegård og Dick Kaysø.

Sykepleieren lanseres globalt på Netflix 27. april 2023.