«Kampen om Narvik»: Blir fysisk utgave likevel

Tidligere i år meldte vi dårlige prognoser for fysiske utgaver av fjorårets tre store norske krigsfilmer. Nå kan filmsamlere og sjangerentusiastene glede seg da Kampen om Narvik likevel kommer på Blu-ray.

I fjor høst ble det lansert to påkostede norske krigsfilmer på kino og en film ble sluppet direkte på strømmetjenesten Viaplay. Tidligere undret Cinema på om det var et håp for at krigsfilmenes trofaste publikum ville kunne anskaffe seg disse tre filmene på fysiske utgivelser.

Les mer om saken her: Blir det DVD og Blu-ray på Krigsseileren, Gulltransporten og Kampen om Narvik?

Blir likevel Blu-ray

Morten V. Stephanson, salgssjef Kino/Digital/Home Entertainment ved distributøren Nordisk Film Distribusjon AS, retter i misforståelsen.

– På oppfordring fra og i dialog med Platekompaniet så ser vi at det er et marked for Blu-ray utgivelse av Kampen om Narvik. Muligheten er ikke eksklusiv for Platekompaniet, men forutsetningene vil være like for alle som måtte ønske å bestille den. Den vil ikke bli lagerført, så den produseres kun på konkret bestilling, sier Stephanson

Slippes på frigjøringsdagen

Kampen om Narvik går fortsatt på kino hvor den er sett av nærmere 514.000 på kino. For øyeblikket er det kun Platekompaniet som fører tittelen til Nordisk Film som forhåndsbestilling og Blu-ray utgaven slippes 8. mai. Erik Dunseth Salvesen, Produktsjef Film hos Platekompaniet, tilføyer følgende.

– Noen ganger har de filmer som er store nok til at vi forsøker å å få dem med på en deal, hvor vi får kjøpe et engangsvolum til en avtalt pris. Vi klarte å få dem med på denne til slutt, på samme måte som vi fikk til et opplag på Nordsjøen for et år siden, utdyper Salvesen.

Nordisk Film distribuerer også Jalmari Helanders andreverdenskrigsfilm Sisu med Aksel Hennie i en av hovedrollene. Den kommer på kino 28. april.