Quentin Tarantinos neste film blir «The Movie Critic»

Quentin Tarantino går endelig videre med sitt neste filmprosjekt og har et ferdig manus til sin tiende spillefilm. Trist for fansen hans: det kan være det siste han gjør på filmfronten.

Tarantinos neste film etter «Once Upon a Time in Hollywood» forblir i filmindustrien og i fortiden.

Ifølge Hollywood Reporter skal historien finne sted i 1970-tallets Los Angeles, med en kvinnelig hovedrolle. Tittelen er «The Movie Critic», noe som har ført til spekulasjoner om at den dreier seg om livet til filmkritiker Pauline Kael – som Tarantino var en stor beundrer av.

Filmen forventes å starte produksjonen høsten 2023. The Hollywood Reporter skriver at Tarantino ennå ikke har signert en produksjonskontrakt med noe filmstudio. Sony regnes som en sannsynlig partner.

Quentin Tarantino sa tidligere at han skulle lage 10 filmer i karrieren og gå av med pensjon ved fylte 60 år. 27. mars fyller regissøren 60 år, og den nye filmen blir den 10. i karrieren, hvis man regner to deler av Kill Bill som én film.

«Vanligvis er de verste jobbene i en filmografi de fire siste på slutten. Jeg er besatt av filmografien min, og en dårlig film ødelegger tre gode. Jeg vil ikke ha denne dårlige, uberørte komedien i filmografien min,» sa Tarantino i 2012.