«Fedrelandet» på CPH:DOX: Liv Ullmann og Margreth Olin samarbeider

Kommende lørdag presenterer Margreth Olin sin nye dokumentar Fedrelandet under den prestisjefylte filmfestivalen CPH:DOX i København. Med på laget har Olin Norges største filmstjerne gjennom tidene – Liv Ullmann.

Ullmann har stor tro på Olins film:

Fedrelandet er annerledes, poetisk og rik. Jeg er stolt av å være en del av dette teamet.

Olin: – Dypt takknemlig

Også Wim Wenders er med på produsentlaget til Fedrelandet, og Wenders flankerer Olin på den røde løperen i København. Den tre ganger Oscar-nominerte filmskaperen som vant Gullpalmen i Cannes for Paris, Texas (1984) har jobbet med Olin tidligere, på antologifilmen Cathedrals of Culture.

 – For meg er samarbeidet med Liv og Wim en glede og en trygghet. Deres refleksjoner og erfaringer har løftet Fedrelandet, og jeg er dypt takknemlig for deres innspill i prosessen, sier Margreth Olin.

«Årets filmatiske naturopplevelse»

CPH:DOX har invitert Fedrelandet til hovedkonkurransen, og beskriver filmen slik:

«De fjellrike landskapene i Norge danner bakteppet for årets filmatiske naturopplevelse – en storslått og eksistensiell reise med filmskaperens foreldre som sin menneskelige målestokk […] Det blir ikke mye større enn Fedrelandet. Margreth Olin har skapt et slående, cinematisk verk om liv, død, natur og simpelthen om det å være til stede i verden».

 Ullmann: – Minner oss på hvem vi er

Ullmann, som i fjor ble hedret med Æres-Oscar, mener Margreth Olins Fedrelandet er en viktig påminnelse:

– En far tar med seg sin datter for å se, lytte og kjenne jorden. I Fedrelandet minner Margreth Olin oss på hvem vi er, og hvorfor vi er.

Fedrelandet har verdenspremiere på CPH:DOX lørdag 18. mars, og norsk premiere 1. september.