James Gunn skal regissere «Superman: Legacy»

Det blir opp til mannen bak «The Suicide Squad» og «Guardians of the Galaxy» å takle Supermans neste eventyr.

James Gunn forblir i superheltenes verden. Nå er det klart at han selv skal regissere «Superman: Legacy», som sin neste film etter vårens «Guardians of the Galaxy: vol 3». Ikke så overraskende kanskje: Gunn annonserte i slutten av januar at han både skriver manus og vurderer registolen.

James Gunn har tidligere takket nei til Superman.

«Ja, jeg regisserer «Superman: Legacy» som slippes 11. juli 2025», skriver Gunn på Twitter. – Veien dit har vært lang. Jeg ble tilbudt Supermann for flere år siden – og takket nei. Jeg følte ikke at jeg hadde noe unikt, morsomt eller emosjonelt å bidra med, slik han fortjente.»

Ny versjon av helten

DCs neste Superman-film vil ignorere alt vi har sett med Henry Cavill. Nå er det på tide å introdusere nok en ny versjon av den ikoniske helten fra planeten Krypton, og nok en ny skuespiller tar opp kappen.

Men det blir ikke en annen opprinnelseshistorie. I stedet vil filmen «fokusere på hvordan helten balanserer sin kryptoniske arv med sin menneskelige oppvekst.»

«Men nå har jeg funnet en vinkling som kretser rundt Supermans arv – både hans aristokratiske foreldre fra Krypton og hans foreldre fra farmen i Kansas, og hvordan de påvirker hvem han er og valgene han tar», sier regissøren.

Når «Superman: Legacy» kommer på kino sommeren 2025, blir det den første storfilmen fra James Gunn og Peter Safrans ambisiøse nye DC-univers som spenner over både filmer, tegneserier og videospill.