Oscar-nominerte Barry Keoghan klar for «Gladiator 2»

Skuespilleren fra The Banshees of Inisherin skal spille keiser Geta i Ridley Scotts nye epos.

Det går rette veien for Barry Keoghan. Han ble Oscar-nominert for sin rolle i dramaet «The Banshees of Inisherin», nå er han aktuell for en rolle i Ridley Scotts «Gladiator 2». Der skal han spille keiser Geta, en ekte historisk skikkelse som kjempet om makten med sin bror og til slutt ble myrdet.

Det er i hvert fall klart at vi får en oppfølger til det episke hevndramaet «Gladiator» fra 2000 der Russell Crowe kjempet for æren hans. Nå skal vi se Paul Mescal (Aftersun) i hovedrollen som Lucius, skriver Hollywood Reporter. Flere av Ridley Scotts teammedlemmer fra den første filmen kommer tilbake også.

Barry Keoghan har klatret i gradene i Hollywood de siste årene. Han imponerte oss allerede i Yorgos Lanthimos The Killing of a Sacred Deer (2017) og har siden dukket opp både i Christopher Nolans Dunkirk og i storfilmer som Marvels Eternal og DCs The Batman.

«Gladiator 2» har kinopremiere spikret i november 2024.