AI skrev den siste «South Park»-episoden

Skaperne av South Park tok hjelp av en chatbot for å skrive manuset. Avsnittet som omhandlet kunstig intelligens ble altså skrevet av en AI!

Radarparet Trey Parker og Matt Stone vet virkelig hvordan de skal levere skarp satire over aktuelle sosiale fenomener. I alle de 26 sesongene av South Park så langt har duoen skrevet manus som tok pulsen på aktuelle hendelser der absolutt ingen var trygge for deres bitende ironi.

Men – den siste episoden av den animerte komedieserien er litt annerledes, i hvert fall produksjonsmessig. Den fjerde episoden av sesongen, som fabler om AI og chatbots, ble skrevet av en AI i samarbeid med Trey Parker. Det kommer frem i ettersteksten, noe som ble lagt merke til av Daily Mail.

Episoden med tittelen Deep Learning handler om hvordan Stans klassekamerater bruker en chatbot til å jukse skoleoppgaver og sende meldinger til jenter.

ChatGPT er en populær chatbot som ble lansert sent i fjor, så det var bare et spørsmål om tid før South Park tok opp det fenomenet og lagde satire om det.