SSS

Martin Scorsese til Cannes med «Killers of the Flower Moon»

Filmfestivalen i Cannes bekrefter i dag at Martin Scorsese kommer til  verdenspremieren på hans nye spillefilm Killers of the Flower Moon.

Det blir første gang filmskaperen vender tilbake til den offisielle konkurransen siden presentasjonen siden After Hours i 1986. Filmen vises lørdag 20. mai i Grand Théâtre Lumière.

Martin Scorsese vil innta Croisetten i mai sammen med filmens sterner: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion og  Tantoo Cardinal blant annet.

Filmen er basert på David Granns bestselgende bok. Filmmanuset er skrevet av Eric Roth og Martin Scorsese. Killers of the Flower Moon er lagt til i 1920-tallets Oklahoma og skildrer seriemordene på medlemmer av den oljerike stammen Osage Nation, en rekke brutale forbrytelser. som ble kjent som «Terrorveldet».

Både Martin Scorsese og Leonardo di Caprio kommer til Cannes.

Regissør, manusforfatter, skuespiller og produsent, Martin Scorsese har viet livet sitt til kino og Festival de Cannes har vært ved hans side ved mange anledninger. Han ble tildelt Gullpalmen i 1976 med Taxi Driver. Deretter kom han tilbake til det offisielle utvalget med jevne mellomrom og vant prisen for beste regissør for After Hours, 10 år etter suksessen til Taxi Driver.

I 1998 var han president for juryen som overrakte Gullpalmen til den greske regissøren Theo Angelopoulos for Evigheten og en dag. Fire år senere ledet han juryen for Cinéfondation og kortfilmer sammen med den iranske regissøren Abbas Kiarostami.

Siden 1990 har Martin Scorsese ledet The Film Foundation, en organisasjon er dedikert til å beskytte og bevare verdens filmhistorie. I denne egenskapen har han representert en rekke filmer på Cannes Classics.