Cannes-festivalen åpner med Johnny Depp

Jeanne du Barry, regissert av Maïwenn, med Johnny Depp i hovedrollen, vil åpne den 76. filmfestivalen i Cannes.

Filmen vil bli presentert tirsdag 16. mai på  Grand Théâtre Lumière, etter åpningsseremonien direktesendt på France Télévisions og Brut. Jeanne du Barry  vil slippes samme dag på franske kinoer.

I Jeanne du Barry , spiller Maïwenn selv den eponyme hovedpersonen sammen med Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory og India Hair. Filmen forteller om livet, oppgangen og fallet til kong Ludvig XVs favorittkurtisane.

Jeanne Vaubernier (Maïwenn), en ung arbeiderklassekvinne som er sulten på kultur og nytelse, bruker sin intelligens og lokke til å klatre opp på den sosiale rangstigen én etter én. Hun blir favoritten til kong Ludvig XV som, uvitende om hennes status som kurtisane, gjenvinner appetitten på livet gjennom henne. De blir vanvittig forelsket. Mot all anstendighet og etikette flytter Jeanne til Versailles, hvor hennes ankomst skandaliserer retten .

Filmen forteller om livet, oppgangen og fallet til kong Ludvig XV i Johnny Depps skikkelse.

Regissør, manusforfatter, skuespiller og produsent, Maïwenn regisserte sin første spillefilm,  Pardonnez-moi  i 2006. Filmene hennes er gjennomsyret av en viss virkelighet, fritt inspirert av hennes eget liv for å forme karakterene og intrigene hennes. Identitetssøk, selvbygging og familie for øvrig: alle disse aspektene er i sentrum av hennes arbeid.

I 2011 vant un Juryprisen på filmfestivalen i Cannes for Polisse. Fire år senere kom hun tilbake i Official Selection med  My King, som ga Emmanuelle Bercot, prisen for beste skuespillerinne.