Foto: Carl-Johan Utsi

Innspillingen av «Stjålet» startet nylig i Sápmi

I dag annonserer Netflix at Elin Kristina Oskal spiller hovedrollen som Elsa, sammen med Lars-Ánte Wasara og Martin Wallström. Filmen regisseres av Elle Márjá Eira og skal lanseres globalt på Netflix i 2024.

Stjålet er basert på den kritikerroste romanen Stjålet av den prisbelønte forfatteren Ann-Helén Laestadius. Filmatiseringen skildrer en ung kvinnes kamp for å forsvare sin urfolksarv i en verden der fremmedfrykt øker, klimaendringer truer reindriften, og unge mennesker velger å begå selvmord som et resultat av kollektiv desperasjon. Historien avslører også spenningene som oppstår når moderne ideer møter en tradisjonell kultur med dypt forankrede patriarkalske strukturer.

Rollelisten inkluderer Elin Kristina Oskal, Martin Wallström, Lars-Ánte Wasara, Ida Persson Labba, Pávva Pittja, Ingahilda Tapio, Magnus Kuhmunen, Simon Issát Marainen, Niilá Omma og Anne Lajla Westerfjell Kalstad, med flere.

Stjålet er Elin Kristina Oskals skuespillerdebut i en spillefilm. (Foto: Carl-Johan Utsi)

– Det er utrolig kult å bli kjent med filmverden fra innsiden. Jeg har alltid vært nysgjerrig på det, og jeg er så takknemlig for å være en del av dette, forteller Elin Kristina Oskal.

Filmen er regisseres av Elle Márjá Eira (Samene har rettigheter, Ealát), Peter Birro (Monica Z, 438 Days) er manusforfatter og Ann-Helén Laestadius er eksekutiv produsent.

– Vi er midt under produksjonen nå. Det har vært spennende og krevende dager i minus 35 grader. Vi elsker snø! Jeg er utrolig imponert og stolt av hele cast og crew, spesielt de samiske. Det er også utrolig fint å snakke mitt eget språk, som er samisk, på filmsett, sier Elle Márjá Eira.

Foto: Marie Louise Somby

Stjålet lanseres globalt på Netflix i 2024.