Harvey Keitel spiller hovedrollen i Viaplay-serien «Tatovøren i Auschwitz»

Den amerikanske superstjernen Harvey Keitel (Pulp Fiction, The Irishman) spiller en av hovedrollene i den kommende Viaplay-serien Tatovøren i Auschwitz, som er basert på Heather Morris’ bestselgende bok med  samme navn.

Harvey Keitel spiller rollen som dagens Lale Sokolov. Serien i seks deler er regissert av Tali Shalom-Ezer og har premiere i 2024 på Viaplay.

– Kjærlighetshistorien til dette prosjektet, i skyggen av grusomhetene, er et vitnesbyrd om styrken og godheten som eksisterer i mennesker, sier Harvey Keitel.

Romanen Tatovøren i Auschwitz av Heather Morris har solgt over 12 millioner eksemplarer og har trollbundet mennesker over hele verden.  Boken, som er basert på en sann historie, skildrer hvordan Lale Sokolov kommer til Auschwitz-Birkenau i 1942, hvor han blir tvunget til å tatovere medfangene som blir valgt  å jobbe seg  i hjel  i stedet  for å  bli gasset  i hjel. Han utfører sin oppgave med  mekanisk effektivitet til  han  blir forelsket i Gita Furman, en ung kvinne han er i ferd  med  å tatovere. Han bestemmer seg for å gjøre alt for at de begge skal overleve leiren.  Historien er en historie om hvordan kjærlighet kan overvinne de umenneskelige forholdene i konsentrasjonsleiren.

60   år senere (2003) møter Lale (Harvey Keitel) forfatterspiren Heather Morris (Melanie Lynskey). Som nygift finner Lale nå mot til å fortelle sin historie til verden. Når den 83 år gamle Lale gjenforteller historien sin til Heather, blir han nok en gang konfrontert med de traumatiske demonene fra sin ungdom, og gjenopplever minnene om hvordan han fant kjærlighet på det mest uventede stedet.

Det er tidligere blitt annonsert at Jonah Hauer-King og  Anna Próchniak skal spille hovedrollene som unge Lale Sokolov  og  Gita Furman.  Critics Choice Awards-vinner Melanie Lynskey (The Last of Us, Yellowjackets) spiller bokens forfatter Heather Morris, mens Jonas Nay (Deutschland 83, 86, 89) spiller  Stefan Baretzki.  Alle seks episodene av serien er regissert av Tali Shalom-Ezer.

Innspillingen av Tatovøren i  Auschwitz er i gang, og serien har premiere  i  2024 på Viaplay.