Martin Furulund og Dracula ombord på Demeter.

Se trailer: Dracula får nytt og blodig liv i André Øvredals regi

André Øvredal er tilbake med en ny storfilm. Denne gang om Dracula. The Last Voyage of the Demeter er basert på det fryktinngytende kapittelet «Captain’s log» fra Bram Stokers klassiske roman «Dracula» fra 1897.

Filmen er produsert  av Steven Spielbergs produksjonsselskap Amblin. Det er lov å ha store forventninger etter suksessene til The Autopsy of Jane Doe og Scary Stories to Tell in the Dark.

Manuset er skrevet av Bragi F. Schut, manusforfatteren til Season of the Witch-filmen, og Zak Olkewicz , som var blant manusforfatterne til Fear Street: 1978, den andre filmen i den anerkjente Fear Street-serien.

Vi følger den russiske seilskuta Demeter på sin reise fra Karpatia til London. Skipet er chartret av en mystisk adelsmann, og lasten besår av 24 umerkede kasser.Alt mannskapet vet er at kassene skal fraktes til England. Hva de inneholder vet ingen. Men de oppdager snart at noe er galt. Veldig galt.

Skremmende

At «noe» er om bord sammen med dem. Filmen fortelle de mystiske og skremmende hendelsene som rammer mannskapet under overfarten. Natt etter natt forsvinner de sporløst…én etter én. De blir jaktet på. Men av hvem? Eller hva…?

«Målet mitt har vært å lage en skremmende og intens grøsser, helst den skumleste Dracula-filmen noensinne. Historien og settingen kan på mange måter sammenlignes med Alien, bare at vi er på et skip i 1897, og monsteret er Dracula.

Det er en stor og eventyrlig reise gjennom hele Europa sammen med mannskapet på et gammelt lasteskip. Det var en utrolig opplevelse å lage den, med alle de utfordringene det er å lage film i en slik setting, på et skip, med stormer, vann og regn, og masse VFX, praktiske effekter, stunts, special effects make up… alt samtidig….», sier regissør André Øvredal.

Clemens (Corey Hawkins) og Anna (Aisling Franciosi) iThe Last Voyage of the Demeter.

I The Last Voyage of the Demeter møter vi Liam Cunningham som Demeters kaptein i tillegg til David Dastmalchian, Corey Hawkins  og Aisling Franciosi. I tillegg har André tatt med seg den norsk skuespilleren Martin Furulund blant mannskapet om bord på Demeter.

«Det var en helt fantastisk opplevelse å få jobbe med André Øvredal og Amblin. Det å få være en del av den så stor Dracula-film er rett og slett helt rått. Og med såanvittig god cast og crew så har dette vært et eventyr,» sier Martin Furulund.

Filmen har norsk premiere 18.august