Akawl Hennie sammen med serieskaper Pia Lykke og Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten som spiller datteren hans.(Foto: Lars Olav Dybvig)

Aksel Hennie spiller rockestjerne i ny dramaserie på Viaplay

Aksel Hennie har både hovedrolle og regi på den nye Viaplay-serien Stayer, om en rockestjerne som blir tvunget til å flytte tilbake til hjembygda Eidsvoll.

Serien starter innspilling i midten av april og har forventet premiere på Viaplay til neste år.

Even Elstad (Aksel Hennie) får livet snudd på hodet etter en tragisk ulykke. Even, som forlot hjembygda Eidsvoll for mange år siden for å satse på seg selv og livet som rockestjerne, tvinges tilbake for å ta vare på sin 16 år gamle datter, Annie (Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten). En datter han ikke har hatt kontakt med på mange år.

Den gamle rockestjerna tvinges tilbake til et sted han flyktet fra og som han aldri trodde at han ville returnere til. Datteren Annie må dermed ufrivillig forholde seg til en far som en gang forlot henne. Vil Even klare å sjonglere musikkarrieren med rollen som tenåringspappa? Og vil Annie klare å stole på at han ikke forlater henne nok en gang?

Viaplay-serien Stayer utfordrer konseptuerende regissør og hovedrolleinnehaver Aksel Hennie på helt nye måter. Den velrenommerte skuespilleren får nå endelig vist sitt musikalske talent for et stort publikum, og snart 20 år etter filmsuksessen Uno er han endelig tilbake i registolen.

Unikt prosjekt

– Stayer er et helt unikt prosjekt for meg. Ikke bare får jeg leve ut drømmen om å spille rockestjerne, men jeg får også fortelle en nær og varm historie om mennesker som gjennom å oppleve noe veldig vondt, får muligheten til å finne tilbake etter mange år fra hverandre. En historie om at det aldri er for seint å rette opp eller finne verdi og kjærlighet der du trodde den var borte for alltid.

– Da Pia Lykke spurte meg om prosjektet, var jeg aldri i tvil – det er et drømmeprosjekt, forteller Aksel Hennie. (Foto Lars Olav Dybvig)

Musikken står svært sentralt i den nye serien, ifølge Hennie.

– Å jobbe med musikk på denne måten er helt ukjent farvann for meg, men det gir meg utrolig mye å få bygge både en artist og et musikalsk uttrykk og univers helt fra bunnen av. Jeg er ekstremt takknemlig for å få tilliten fra Pia, Monster og Viaplay til å gjøre denne historien levende, sier han.

Stjernelag

Den Monster-produserte dramaserien har samlet et stjernelag for å lage en sterk og rørende serie fra Eidsvoll. Serieskaper Pia Lykke, hovedrolleinnehaver og konseptuerende regissør Aksel Hennie, Ane Dahl Torp, Jeppe Beck Laursen, Marian Saastad Ottesen, Jørgen Cleve Broch og det kommende stjerneskuddet Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten.

– Hannah er en fantastisk skuespiller som jeg er utrolig stolt over å ha funnet. Vi har virkelig skutt gullfuglen med henne, og jeg kan knapt vente med å vise henne til Viaplays seere, skryter Hennie om sin unge kollega på Stayer-settet.

Debuterer som serieskaper

Pia Lykke hadde ideen til den hjertevarme og musikkfylte serien. Lykke, som selv kommer fra Eidsvoll, debuterer med dette som serieskaper med en serie fra hjembygda.

– Jeg vil lage den serien jeg selv ønsker å se. En hjertevarm dramaserie som tør å utforske det emosjonelle på en ektefølt måte, sier Pia Lykke. Foto Lars Olav Dybvig)

– Den skal ta bygda på alvor, og vise flere perspektiver, både hvorfor noen reiser vekk og følger drømmene sine, men også hvorfor noen blir værende der de har vokst opp, sier Lykke.

Hun er glad for at Viaplay har gitt henne muligheten til å skape «drømmeserien».

– Viaplay fortjener ros for å tørre å satse på debuterende serieskapere og nye stemmer. Det er jeg veldig takknemlig for. Og så er det jo et privilegium å ha med Aksel på dette. Han er Norges største stjerne, men også en svært dyktig og visuelt sterk regissør og instruktør, forteller Lykke.