Trailerpremiere: Fotball og ABBA i Taika Waititis nye komedie

Thor-regissør Taika Waititi har forlatt den store franchiseverdenen for en stund. Hans neste film blir Next Goal Wins. Det en underdog-historie om verdens verste fotballandslag.

Det hele er basert på en sann historie, om fotballtrener Thomas Rongen (spilt av Michael Fassbender) som flytter til Amerikansk Samoa. Målet er å snu deres fotballags ekstreme uflaks. Etter et legendarisk 31-0-tap i én kamp i 2001 ble de kalt verdens verste fotballag, så du misunner absolutt ikke Rongen og jobben hans.

Det loves mye feelgood, og for sikkerhets skyld brukes ABBA-hiten «Take a Chance on Me» til å ramme inn traileren.

Waititi spilte inn filmen før han lagde Thor: Love and Thunder som kom i fjor. Next Goal Wins er basert på dokumentaren med samme navn og i filmmagasinet Empire forklarer Waititi hvorfor han ønsket å lage en adaptasjon:
– Det er den ultimate underdog-historien. Og at det foregår i Polynesia er viktig for meg, for det handler om mitt folk. Vi holder sammen. Jeg så meg selv og familien min i den dokumentaren, som er perfekt på mange måter. Jeg ønsket å ta historien til et større publikum.

Next Goal Wins kommer på amerikanske kinoer i november. Vi har ingen norsk premieredato ennå.