Molly’s Game: En fascinerende film

Molly’s Game er en biografisk dramafilm fra 2017, regissert av Aaron Sorkin og basert på den virkelige historien til Molly Bloom.

Filmen forteller historien om Molly Bloom, en tidligere olympisk kvalifisert skiløper som ender opp med å bli vertinne for høystakes pokerturneringer i Los Angeles og senere i New York. Filmen fokuserer ikke bare på Bloom’s liv og karriere, men også på den såkalte pokerrevolusjonen som har pågått i flere tiår.

Pokerrevolusjonen er en betegnelse på den økende populariteten og tilgjengeligheten til poker, spesielt i form av Texas hold’em, i løpet av de siste årene. Denne økningen har ført til en betydelig økning i antall spillere og turneringer, så vel som i populariteten til poker i media og popkultur. En viktig faktor i denne revolusjonen har vært utviklingen av online pokerplattformer som PokerStar, som har gjort det mulig for spillere over hele verden å spille mot hverandre når som helst og hvor som helst.

Molly’s Game tar opp denne pokerrevolusjonen ved å vise hvordan Bloom var en viktig spiller i å skape og opprettholde høystakes pokerturneringer for de rike og berømte i Los Angeles og New York på begynnelsen av 2000-tallet. Filmen viser også hvordan pokerspillere utviklet seg fra å være de beryktede til å bli høyt respektert.

Molly’s Game gir et innblikk i hvordan pokerturneringer fungerer, samt i de ulike strategiene og taktikkene som brukes av profesjonelle pokerspillere. Det er en fascinerende film som gir et interessant perspektiv på pokerens verden og det økende antallet spillere som blir med i denne sporten.

En annen viktig faktor i pokerrevolusjonen er inkluderingen av kvinner. Tidligere var poker et spill som primært var dominert av menn, men de siste årene har det vært en betydelig økning i antall kvinnelige pokerspillere og turneringer for kvinner. Molly’s Game viser også hvordan Bloom ble en rollemodell for mange kvinner som ønsket å bli en del av pokerens verden.

I tillegg til å fokusere på pokerrevolusjonen, tar Molly’s Game også opp temaer som makt, korrupte forretningsmenn og Bloom’s personlige liv. Jessica Chastain spiller hovedrollen som Molly Bloom og leverer en fantastisk prestasjon som gir liv til en kompleks og interessant karakter. Andre skuespillere som Kevin Costner, Idris Elba og Michael Cera gir også minneverdige opptredener.

Alt i alt er Molly’s Game en engasjerende og velregissert film som tar opp pokerrevolusjonen på en interessant måte. Den viser hvordan poker har gått fra å være et tabu i samfunnet til å bli en respektert sport og gir et fascinerende innblikk i hvordan høystakes pokerturneringer fungerer. Filmen fokuserer også på inkluderingen av kvinner i pokerens verden og viser hvordan Bloom ble en rollemodell for mange kvinnelige pokerspillere.

Når det gjelder teknisk utførsel, er filmen visuelt imponerende med flotte bilder og kreative kameravinkler. Aaron Sorkin’s regi og manus er også imponerende med skarpe dialoger og spennende narrativ struktur. Filmen bygger gradvis opp spenningen og gir et innblikk i hvordan de ulike karakterene blir involvert i pokerturneringene og Molly Bloom’s liv.

Filmmusikken av Daniel Pemberton er også bemerkelsesverdig og gir en spennende og pulserende følelse til filmen. Musikken er godt integrert i historien og bidrar til å øke spenningen og intensiteten i scenene.

Til tross for at Molly’s Game fokuserer på en verden som er ukjent for mange, klarer filmen å skape en følelse av håp og optimisme. Molly Bloom blir presentert som en sterk og uavhengig kvinne som til slutt finner sin vei tilbake til suksess etter å ha møtt motgang og utfordringer.

Alt i alt er Molly’s Game en fascinerende og velutført film som tar opp temaer som pokerrevolusjonen, inkluderingen av kvinner i pokerens verden og personlig vekst. Filmen er teknisk imponerende og viser en imponerende utførsel fra både regissøren og skuespillerne. Molly’s Game er en film som er verdt å se for alle som er interessert i poker, biografiske dramaer eller generelt gode filmer.