Kritikeryndling er årets norske kinoflopp

Debutanten Franciska Eliassens Den siste våren er rost opp i skyene av norske kritikere. Det hjelper lite, filmen ble kun sett av 307 personer nå i åpningshelgen. 

Det er en av tidenes dårligste åpningshelger for en norsk film som har hatt distribusjon i alle de store byene.

Filmen har fått karakter 5 av av Aftenposten, Cinema, Dagbladet, VG, NRK- Filmpolitiet og Klassekampen med flere.

Det kritikerroste oppvekstdramaet lagt til en liten bygd i Nord-Norge hvor Eira lever i skyggen av sin brilliante og rebelske eldre søster Vera. Noe er i ferd med å skje med Vera. For å forstå hva, begynner Eira å lese dagboken hennes. Hun trer inn i Veras univers av intenst lys, glitter, mytologi og et håp om en vakrere verden. Men dagboken avslører også et mørke Eira ikke vet hvordan hun skal takle.

Dette er regissør Francisca Elisassens eksamensfilm fra Den norske filmskolen. Den er allerede på tur rundt i verden, med festivalvisninger. Den ble tildelt «Special mention» ved de internasjonale filmfestivalene i Reykjavik og i Locarno i 2022, og fikk dessuten Junior Jury Award ved sistnevnte. Det ser ikke ut til være nok til å trekke publikum.