«Dronning Kleopatra» på Netflix med tidenes dårligste publikumsscore

Netflix-serien Dronning Kleopatra får 1 % poengsum på Rotten Tomatoes av publikum. Det er tidenes dårligste i tv-historien, ifølge Forbes.

Serien, som hadde premiere 10. mai 2023, er en del av dokumentarserien African Queens og følger livet til den egyptiske dronningen, hennes ekstraordinære eventyr og politiske beslutninger, og til og med hennes arv. Temaet som utløste nettet debatt og kontrovers.

Midt i all den opphetede diskusjonen og kritikken har serien bare fått 1 % publikumspoeng på Rotten Tomatoes. I følge Forbes er dette den «laveste mulige poengsummen som noen gang er dokumentert».

«Fans vurderer vanligvis ting høyere enn kritikere, til og med dårlige serier, og poenget er at en publikumsscore på 1% virker på grensen matematisk umulig, selv med kontroversen filmen har tiltrukket seg,» heter det i artikkelen.

Både kritikere og publikum er ikke fornøyd med Dronning Kleopatra. En fan skriver: «Bare det faktum å bli klassifisert som en dokumentar og ikke gi et ekte bilde knyttet til det vitenskapen sier, gjør at den fortjener den laveste vurderingen.» En annen fans anmeldelse sier: «Hvis du liker dårlig skuespill, er dette din greie! Jeg elsker historiske dokumentarer, men dette var vondt å se i går kveld. Fortelleren var også forferdelig, ingen anelse om hvorfor de valgte noen som hørtes så neglerende ut at det ødela alt som skjedde.»

Andre er ikke glade for at dronning Kleopatra, spilt av Adele James, har blitt fremstilt som en svart kvinne.

Kontroversen rundt dronning Kleopatra

Dronning Kleopatra, produsert av Jada Pinkett Smith, befinner seg i kontrovers for å ha kastet en svart kvinne til å spille den egyptiske dronningen.

Egypterne er spesielt opprørt og kritiserer tilegnelsen av deres kultur og endring av deres historie. I en lang uttalelse kritiserte det egyptiske departementet for turisme og antikviteter Netflix for å ha valgt Adele James, som det hevder har «afrikanske trekk og mørk hud», siden dronning Kleopatra «hadde lys hud og hellenistiske (greske) trekk.»

Departementet sier videre «De som lager filmen må være nøyaktige og den bør være basert på historiske og vitenskapelige fakta, for å sikre at historie og sivilisasjoner ikke forfalskes.»