100 Years of Warner Bros.: Dokumentarserien har premiere 25. mai

I anledning studioets 100-årsjubileum slipper HBO en dokumentarserie i fire deler, skapt av den Oscar-nominerte filmskaperen Leslie Iwerks og med Morgan Freeman som programleder.

100 Years of Warner Bros. består av mer enn 60 intervjuer med kjente skuespillere, bransjepersoner og legendariske filmskapere og har verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes den 24. mai.

Den nye dokumentarserien 100 Years of Warner Bros. tar for seg hvordan det ikoniske filmstudioet har påvirket bransje, kunst og kultur i løpet av de 100 årene det har eksistert. Serien består av fire dokumentarspesialer som sammen forteller den utrolige historien om det sagnomsuste studioet.

Vi følger Warner Bros. sin historie fra studioets spede begynnelse på 1920-tallet, da det ble grunnlagt av fire brødre fra en innvandrerfamilie, gjennom mange tiår med risikable kreative valg og betydningsfull historiefortelling, til de historiske fusjonene på 2000-tallet som forvandlet selskapet til den globale underholdningsbautaen det er i dag.

Hver del byr på historier fra innsiden av bransjen, fortalt av regissører, skuespillere, bransjepersoner, journalister og historikere. De intervjuede inkluderer LeVar Burton og Tim Burton, Robert De Niro og Clint Eastwood, Ellen DeGeneres, Gal Gadot, George Clooney, Chuck Lorre, Baz Luhrmann, Christopher Nolan, Daniel Radcliffe, Keanu Reeves, Martin Scorsese, Oprah Winfrey og Constance Wu, og mange, mange flere.

Morgan Freeman geleider oss gjennom de fire delene som programleder og forteller, og vi får se klipp fra en lang rekke ikoniske filmer og TV-serier underveis. 100 Years of Warner Bros. gir et fascinerende innblikk i filmhistorien og de utallige historiene som har nådd generasjoner av publikum over hele verden. Les mer om de utvalgte filmene og seriene på WB100.com.

Mer om dokumentarseriens fire deler:

Del 1: THE STUFF THAT DREAMS ARE MADE OF

Fire brødre bestemmer seg for å bygge et filmstudio fra grunnen av og gjør et stort sprang fra datidens stumfilmer til «talkies». Warner-brødrene står opp mot nazismen under andre verdenskrig, samtidig fører personlige ambisjoner til et svik innad i familien.

Del 2: CLINT, KUBRICK AND KRYPTONITE

Etter et historisk salg, navigerer Warner Bros. seg gjennom store omveltninger på 60- og 70-tallet. Under ledelsen av en ny sjef går selskapet inn i en æra av historiefortelling uten sidestykke med mange banebrytende prosjekter.

Del 3: HEROES, VILLAINS AND FRIENDS

På 80-tallet har en ny generasjon kommet til og Warner Bros. blir etablert som en forløper i Hollywoods storfilmtid. Etter en historisk fusjon blir selskapet en av de største underholdningsgigantene i verden.

Del 4: WIZARDING WORLD AND THE BIG BANG

Årtusenskiftet bringer en ny æra av partnerskap som følge av fusjoner. Warner Bros. fortsetter å være en forkjemper for autentisk historiefortelling, og benytter seg samtidig av den nyeste teknologien i den digitale tidsalderen.

100 Years of Warner Bros. har premiere på HBO Max torsdag 25. mai. De to første delene av dokumentaren slippes på premieredagen. De to siste delene slippes uken etter, torsdag 1. juni.