I dag slippes «Fubar» – Schwarzeneggers første tv-serie

–Konseptet med en actionkomedie i «True Lies»-ånden tiltrakk meg», sier filmikonet, som nå tar steget til Netflix.

På lerretet er han en av de største. Nå får vi se hvordan det går med Arnold Schwarzenegger i det lille formatet.
I dag er det premiere på hans første tv-serie, «Fubar», som gjør gammeldags spionaksjon til familieunderholdning med glimt i øyet.

Hemmelig liv

Arnold spiller Luke Brunner, en pensjonert CIA-veteran som har brukt hele livet på å lyve for sine kjære. Kona og barna har alltid blitt forledet til å tro at han jobber for et treningsstudio. Men under et siste oppdrag får Luke seg selv en skikkelig overraskelse – hans egen datter Emma (spilt av Monica Barbaro) har også gått og blitt undercover-agent. Og de må legge konfliktene til side og jobbe sammen for å stoppe en farlig terrorist.
Med roller i «Conan the Barbarian», «Terminator»-filmene og «The Expendables» har Arnold Schwarzenegger vært opptatt på det store lerretet i 40 år. Så nå tar han spranget over til TV, lokket av Netflix med en stor hovedrolle som setter både biceps og komisk talent på prøve. En utfordring han så frem til:
– Det er et nytt gjennombrudd. Et nytt tilskudd til karrieren min. Men også en ny måte for meg å nå mange mennesker verden over, et større publikum enn med en film, sier han til polske Filmweb.

Inspirert av «True Lies»

-Ja, filmen fra 1994 var en inspirasjon, sier Schwarzenegger til Screenrant:
– Det var en strålende idé. Konseptet kommer fra min suksessfilm «True Lies», som James Cameron skrev og regisserte.
Da produsenten David Ellison kom til meg med en idé om å lage en actionkomedie i ånden til «True Lies», men i åtte episoder, hørtes det veldig spennende ut for meg.
– Serien var nøye utformet slik at den kunne appellere til alle, omtrent hvem som helst. Det spiller ingen rolle om du kommer fra Afrika, Midtøsten, Australia, Amerika eller Europa. Det krenker ingen religion, vi holder oss unna alt det.
Arnold Schwarzenegger har nå fylt 75 år, men er ennå ikke klar for å trekke seg. I de siste intervjuene hans er det tydelig at han brenner for fansen – og for å gi dem god underholdning.
– Det er en fornøyelse når folk kommer bort til meg og sier «Jeg likte filmen din» eller «Jeg elsker one-linersene dine». Vi lever i en stadig mer negativ verden. Det er mye hat i verden. Vi har vanskelig for å bli enige. Dette er en tv-serie som kommer med et positivt budskap og med underholdning som får folk til å glemme alle strabasene de går gjennom. Timingen var perfekt og responsen har vært fantastisk.