«Spider-Man Across the Spider-Verse» – en fest av farger, fantasi og kreativitet

6
Total vurdering

Spider-Man Across the Spider-Verse er det fantastiske film laget av folk som forstår og elsker en verden av superhelter, tegneserier og selvfølgelig Spider-Man.

Det er både å slå  det fast, animasjonsfilmen plasserer Sam Raimi, Tobey Maguire, Marc Webb, Andrew Garfield, Jon Watts, og Tom Holland på sidelinjen.

Dette er en animasjonsfilm som blander alle aldre, epoker og versjoner av Spider-Man i en stor og spennende filmopplevelse.  I tillegg har filmen en soundtrack og musikk som vibrerer livlig i bakgrunnen, samtidig som animasjonen i seg selv er magisk. Det er lett å si allerede nå at Spider-Man: Across the Spider-Verse er en av de beste filmene i 2023.

Spider-Man: Across the Spider-Verse | June 2, 2023 (United States) Summary: Miles Morales catapults across the Multiverse, where he encounters a team of Spider-People charged with protecting its very existence. When the heroes clash on how to handle a new threat, Mi... Read all
Countries: United StatesLanguages: English

Etter utgivelsen av Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018), der tenåringen Miles Morales (Shameik Moore) utforsket sine ungdomsår og nye overnaturlige evner i New York City, ønsket fansen mer. Oppfølgeren tar oss videre i Miles’ historie og utforsker det vidstrakte multiverset.

Filmen er regissert av Joaquim Dos Santos, Kemp Powers og Justin K. Thompson, og den byr på dynamisk animasjon og en fortelling som utforsker temaet skjebne.

Sliter med forventinger

Miles’ liv som Spider-Man er krevende, men han klarer seg bra. Faren hans, Jefferson (Brian Tyree Henry), følger ikke lenger etter ham som politimann.

Men Miles sliter i møte med utfordringene som helten fra Brooklyn. Han har ingen å søke råd hos, ettersom Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) og hans mentor Peter B. Parker (Jake Johnson) er i hver sin verden.

I tillegg til dette har Miles konflikter med foreldrene sine, til tross for at han er glad i dem. Hans mor, Rio (Luna Laruen Velez), har forventninger til hans fremtid som ikke samsvarer med hans egne. Samtidig ønsker Miles å avsløre sin hemmelighet for foreldrene sine, men frykter deres reaksjon, og denne frykten er ikke ubegrunnet.

Fellesskap og forventninger

Når Miles oppdager et fellesskap av Spider-People på tvers av multiverset, bestemmer han seg for å bli med, i håp om å finne fellesskap og tilhørighet. Dessverre opplever han en nedtur når han i stedet for å bli akseptert, havner i konflikt med de andre. Det er som å bli med i en gruppe, organisasjon eller team for å finne dine folk, bare for å føle deg enda mer ensom.

Spider-Man: Across the Spider-Verse tar konseptet der mennesker – foreldre, lærere og mentorer – dikterer barnas fremtid og gjør det større. Å akseptere andres forventninger eller skape sin egen vei er noe som kan relateres til uansett alder. Det er alltid noen som prøver å begrense hva som er mulig basert på en persons identitet. Alt dette utfordrer Miles og Gwen og får dem til å vokse.

Miguel (Oscar Isaac) er fast bestemt på å stoppe Miles for å redde multiverset og viske ut skillet mellom helt og skurk. Noen ganger handler det bare om hvor du står og hvor mange traumer fra tidligere tragedier som påvirker valgene dine eller overskygger dem.

Visuell fest

Hovedrolleinnehaverne leverer på nytt med utmerket stemmeskuespill og gir liv til hver karakter. Utrolig nok har hver Spider-Man en egenart til tross for deres likheter. Du forveksler dem aldri, og animasjonen forsterker denne følelsen.

Animasjonen er fantastisk og har en unik stil og er en visuell festopplevelse. Dette filmen er en av de sjeldne oppfølgerne som overgår originalen. Spider-Man: Across the Spider-Verse er større i omfang, prakt og animasjon. Ingen andre kombinerer animasjon og historiefortelling på denne måten, og det er en kraftpakke som får meg til å ønske meg mer.

Dette er en fest av farger, fantasi og kreativitet. I perioder ser den ut som akvarellmalerier for å overgå til kampsekvenser som vi like gjerne leser rett fra tegneseriesidene, eller personlige øyeblikk der hele lerretet uttrykker følelsene til figurene sine.

Spider-Man: Across the Spider-Verse er stor opplevelse som må oppleves på det store lerretet.

6
Total vurdering