Skuespillerne forsvarer den slaktede nye serien: «Vi visste at den ville provosere»

Lily-Rose Depp og artisten The Weeknd spiller hovedrollene i den heftig omdiskuterte og kritiserte «The Idol» – nå på HBO Max.

Cannes-kritikere slaktet «The Idol» som hadde premiere på den prestisjetunge festivalen i mai. I dag lanseres den kontroversielle serien på HBO Max.

Mediene var ikke snille etter premieren og kalte serien «en voldtektsfantasi» og «ekkel og avsporet», skriver Hollywood Reporter. «The Idol» har ikke blitt forhåndsvist for journalister etter Cannes , men nå er første episode tilgjengelig for streaming i Norge.

«The Idol» følger en popstjerne som forsøker et comeback etter et nervøst sammenbrudd. Lily-Rose Depp (Johnny Depps datter) spiller Jocelyn, og Abel Tesfaye (bedre kjent under artistnavnet The Weeknd) er nattklubbsjefen og selvhjelpsguruen som vil lede henne til ny suksess.

I forbindelse med premieren ønsker seriens skaper Sam Levinson (kjent for «Euphoria») og hans to skuespillere å forsvare «The Idol». I et intervju med New York Times håper de at seerne vil se det med et åpent sinn:
– Vi visste hele tiden at vi skulle gjøre noe provoserende, som kanskje ikke passet for alle. Det var det som tiltrakk oss alle. Jeg tror ikke noen av oss var interessert i en fin, familievennlig serie, sier Depp og fortsetter:
– Mange kvinner har følt seg utnyttet av nakenheten i serien, og det syntes jeg ikke føles bra. Men jeg er komfortabel med å opptre på den måten. Jeg likte det. Det viser hvem karakteren er. Folk synes å tro at kvinner blir tvunget til denne typen ting, noe som selvfølgelig ofte har vært sant historisk sett.