Studio Ghibli vil gi ut Hayao Miyazakis siste film uten markedsføring

Ikke forvent å se en trailer, plot eller rollebesetningsliste for Hayao Miyazakis siste film. Filmen slippes i sommer uten markedsføring.

How Do You Live? sies å bli Hayao Miyazakis siste film. Filmen kommer uten et eneste stykke reklamemateriell – ingen trailer, ingen stillbilder, ingen rollebesetning, ingenting.

Den 82 år gamle legenden og titanen innen animasjon kunngjorde sin pensjonering for et tiår siden etter The Wind Rises.

How Do You Live? blir utvilsomt en av årets viktigste filmbegivenheter, men hypen må komme mer organisk fra hans lojale fanbase, siden den bare har én snau teaser-plakat (innebygd nedenfor) å gå ut av. Vi vet ikke engang hva det handler om.

I et nytt intervju med det japanske magasinet Bungei Shunji (via The Hollywood Reporter), forsvarte den mangeårige Hayao Miyazaki-produsenten Toshio Suzuki beslutningen om å gi ut regissørens siste film uten noen typisk publisitet:

«Som en del av selskapets drift, har Ghibli gjennom årene ønsket at folk skulle komme og se filmene vi har laget. Så vi har tenkt på det og gjort mange forskjellige ting for det formålet – men denne gangen tenkte vi: ‘Eh, det trenger vi ikke å gjøre.’ … Å gjøre det samme som du har gjort før, over og over, du blir lei av det. Så vi ønsket å gjøre noe annerledes.»

I en tid hvor til og med teasere får teasere, treffer Studio Ghibli absolutt det merket på «annerledes». Med henvisning til en amerikansk film han ikke vil navngi, gjorde produsenten skam over kampanjen deres og sa: «De har laget tre trailere for den, og gitt dem ut en om gangen. Hvis du ser alle tre, vet du alt som kommer til å skje i den filmen. Så hvordan føler filmgjengere om det? Det må være folk som, etter å ha sett alle trailerne, faktisk ikke vil se filmen. Så jeg ønsket å gjøre det motsatte av det.»

Hayao Miyazakis siste film, How Do You Live? kommer på kino i Japan 14. juli, mens ingen andre premierer er kunngjort.