«Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» – spennende familiedrama

5
Total vurdering

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet har det som skal til for å bli sommerens store norske familiefilm. Den har de rette miksen av miljøkriminalitet og familiesavn.

Det er forfriskende å oppleve en norske familie- og ungdomsfilm som byr på et originalt manus. Det hele fremragende regissert av Christer Steffensen. Han få gode hjelp av de to unge hovedrolleinnehaverne Filip Kremner og Hermine Svortevik Oen som jakter både familiebånd og miljøødeleggelse.

Birk & Magna - Gruvens mørke hemmelighet | June 9, 2023 (Norway) Summary: Magna wants answers to what really happened to her father, when he disappeared without a trace many years ago. Birk is fighting the battle to save the tourist cabin. These questions lead the... Read all
Countries: NorwayLanguages: Norwegian

13-årige Magna vil prøve å finne ut hva som skjedde med faren som forsvant for ti år siden, mens Birk ble funnet alene skogen da de leitet etter faren til Magna. Når de to treffes kjemper Birk for å redde turisthytta til stefaren som har tatt seg av ham siden han ble funnet i skogen.

Mystisk fortid

Når Magna kommer til turisthytta for å prøve å finne ut hva som skjedde med faren hennes, skjønner de to at det her muligens er en sammenheng med Birks mystiske fortid. Når sjefen for det lokale kraftselskapet tilbyr seg å kjøpe turisthytte for å «redde» den, begynner de to å nøste opp i både fortid og nåtid. Magna mistenker at kraftselskapet, som tidligere har vært et gruveselskap, driver med grønnvasking – og at farens forsvinning kan lenkes til dette.

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet er en film som vil mye – og lykkes. Regissør Christer Steffensen gjør en solid spillefilmdebut. Det er i tillegg en fornøyelse å oppleve Helge Jordal i rollen som stefaren til Birk. Bjarte Hjelmeland lever som vanlig varene. Denne gangen som skummel sjef for det lokale kraftverket.

Men først og fremst dette filmen til de to unge hovedrolleinnhaverne. Filip Kremner gjorde seg først bemerket på film i rollen som den une Nikolai Astrup i Pål Øies Astrup- flammen over Jølster. Her gjør han nok en solid rolle. Han og Hermine Svortevik Oen er to unge skuespillere som norsk film garantert får stor glede av i fremtiden.

5
Total vurdering