Helgens store strømmepremiere – 97 prosent av seerne anbefaler «Chevalier»

«Chevalier» på Disney+ kan være helgens beste strømmepremiere. I hvert fall hvis vi skal tro den høye publikumskarakteren på Rotten Tomatoes. Hele 97 prosent av brukerne har gitt tommelen opp!

«Chevalier» er et drama som så langt har gått under radaren, men ble vist på årets Kosmorama i Trondheim i mars. Dette storslåtte kostymedramaet tar for seg den sanne, men ukjente historien om fiolinisten og komponisten Chevalier de Saint-Georges.

Snart sprer ryktet om «den svarte Mozart» seg og Marie Antoinette blir selv nysgjerrig.  Hans musikalske talent vekker begeistring blant aristokratene i Paris, men som sønn av en afrikansk slave og hennes eier, møter han mye motstand og rasisme. Dette leder ham dessuten inn i en konflikt med dronning Marie Antoinette.

Skuespiller Kelvin Harrison Jr øvde angivelig fiolin 7 dager i uken, 6 timer om dagen i 5 måneder for å komme inn i rollen.

«Et must. Fantastiske skuespillere og utrolig musikk. Veldig underholdende og lærerikt», skriver en person som ga toppkarakterer. «En flott historie som måtte fortelles. Jeg elsket hvert minutt, også de vanskelige, sier en annen.
Kritikerne har også tatt «Chevalier» til sine hjerter. Filmen har 76 prosent positive anmeldelser på Rotten Tomatoes.