Fra rå vold til barnefilm

Den danske kultregissøren Nicolas Winding Refn går fra tungt til lett når han tar fatt på de klassiske britiske ungdomsbøkene om fire barn og en hund på eventyr.

Refn skal regissere og produsere tre 90-minutters BBC-filmer basert på Enid Blytons bokserie, skriver Deadline. De 21 bøkene er noen av verdens mest solgte barnebøler og har tidligere blitt filmatisert for både TV og en tysk spillefilm i 2012. Bokserien er er også gitt ut med under titten Fem-gjengen.

– Hele min tid har jeg kjempet med all kraft for å forbli et barn med eventyrlyst. Ved å gjenskape Fem-gjengen, bevarer jeg det konseptet ved å bringe disse ikoniske historiene til live for et progressivt nytt publikum, og skape den ubestemmelige lokket og fortryllelsen av barndommen for nåværende og fremtidige generasjoner, sier Refn om prosjektet.
Patricia Hidalgo, redaktør for BBC Children, legger til:
– Disse historiene er elsket over hele verden, og å bringe familier sammen er en viktig del av strategien vår, så vi håper det introduserer en ny generasjon seere til disse fantastiske eventyrene.

Det er et uventet skritt av Refn, som slo gjennom med «Pusher»-filmene og etablerte seg i utlandet med kultfilmer som «Drive» og «The Neon Demon». De siste årene har han laget TV i form av thrillerserien «Too Old To Die Young» og den overnaturlige «Copenhagen Cowboy». Det blir mildt sagt interessant hvordan han tolker den ikoniske Fem-gjengen.