Denis Villeneuve skal filme Jo Nesbøs «Sønnen» i Oslo

Denis Villeneuve skal spille inn HBO-miniserien «The Son» denne høsten i Oslo. Jake Gyllenhaal har hovedrollen.

Villeneuves team leter for tiden etter steder å skyte i Oslo, inkludert innsiden av et fengsel. Serien er basert på Jo Nesbøs  «Sønnen».

Innspillingen skal starte  i oktober/november, med Jake Gyllenhaal i hovedrollen som en rømt straffedømt narkoman på flukt fra loven og om ikke kan huske fortiden sin.

«Sønnen» er en hevnhistorie med bibelske undertoner. Romanen handler om Sonny  somer en ung narkoman som har sittet i fengsel i mange år. Han soner for andre, mot å få faste leveringer av dop. Sonny er i et vakuum, ruset i sin celle, til han får høre noe som endrer alt.

Romanen har blitt beskrevet som en norsk versjon av The Wire. I historien kulisser finner vi kommunepolitikere, næringsliv, politi og domstoler – de mektige som loven ikke gjelder for. Samtidig dreier romanen seg om velkjente Nesbø-temaer som far-sønn, lov-rettferdighet, hevn-urett og skyld-soning, og selve navet i beretningen om Sonny er en sterk kjærlighetsfortelling.

Romanen har blitt omtalt som «en fortelling om hevn satt midt i Oslos brutale hierarki av korrupsjon». Dette vil være Gyllenhaal og Villeneuves tredje prosjekt sammen, etter 2013s  «Prisoners» og «Enemy».