Testpublikummet endret slutten på «John Wick: Chapter 4»

John Wick: Chapter 4 hadde en helt annerledes sluttscene, men testpublikummet foretrakk den tvetydige avslutningen, forteller Chad Stahelski.

– Publikum vi testet med foretrakk absolutt den tvetydige slutten, sier regissøren som har snakket med Empire om slutten som opprinnelig ble spilt inn for filmen, og som indikerte for publikum at John Wick fortsatt var i live. I den endelige kinoversjonen ser det ut til at John Wick dør på trappene til Sacré Coeur i Paris mens han venter på familien sin. Ian McShane og Laurence Fishburnes karakterer sees deretter ved graven hans – noe som antyder at Reeves’ karakter har dødd uten eksplisitt å vise det.

– Vi hadde en annen slutt, sier Stahelski: – Vi tok en avslutning der du faktisk så John Wick på slutten av filmen. Så det var veldig tydelig at han fortsatt var i live. Publikum vi testet med foretrakk absolutt den tvetydige slutten.

Måtte avslutte serien bedre

Stahelski fortsetter: – Vi følte ikke at vi hadde gjort vårt beste Parabellum. Keanu Reeves og jeg følte at vi kunne ha avsluttet serien bedre. Vi følte ikke at vi hadde satt landingen, og det er en drittfølelse. Fordi vi elsker karakteren, elsker vi å jobbe sammen, vi elsker verden.»

Stahelski sa at slutten ble født delvis av mottakelsen til John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

– Jeg ville blitt forbanna hvis det var slik de avsluttet hele serien. Jeg ville blitt forbanna på regissøren, forteller Stahelski etter den tredje filmen. Jegjeg hadde nettopp lest denne avhandlingen om samurai-etikette kalt «Hagakure», kunsten å dø. Og vi tenkte: ‘Ja, han må dø. Og vi må finne den kuleste måten å få til på. Vi må gjøre alt om: «Du kan bare ha en god død hvis du hadde et godt liv.» Det er den første linjen vi skrev på en serviett i Japan, tre år førut. Vi skrev filmen baklengs på grunn av den ene tingen.»

«John Wick»-serien fortsetter med spinoffs som prequel-serien The Continental og en ryktet oppfølgingsfilm med fokus på sidekarakterer.