Den franske suksessfilmen «Les Misérables» får en oppfølger

Den anerkjente regissøren Ladj Ly følger opp 2019s Oscar-nominerte forstadsdrama med «Les Indésirables» – med premiere til høsten.

Den nye fransk dramafilmen «Les Indésirables» har verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i september.

Bak filmen står regissøren Ladj Ly, som tidligere fikk mye oppmerksomhet med «Les Misérables». Det kritikerroste forstadsdramaet ble Frankrikes Oscar-bidrag i 2019. Han skrev også manuset til Netflixs oppsiktsvekkende actionthriller «Athena».

Også her skal det handle om uro i en fattig forstad til Paris, der en ung ordfører og en lokal aktivist er uenige om hvordan stedet skal forbedres. Vi får se Alexis Manenti som en idealistisk lege som får ta over som ny ordfører, og nykommeren Anta Diaw spiller en kvinne som nekter å godta at innvandrerfamilien hennes må flytte ut.

«En dypt personlig film som vakkert fanger kampene og drømmene til et fellesskap», skriver TIFF i en pressemelding.