Veteranskuespilleren fikk en lønnsslipp på 3 cent

I forbindelse med skuespillerstreiken i Hollywood forteller skuespillerveteranen William Stanford Davis om den gangen han mottok en lønnsslipp på latterlige 3 cent.

Under skuespiller- og forfatterstreiken fortsetter debatten om underbetalte i vellykkede produksjoner. Tidligere har Mandy Moore delt hvordan «This is Us»-ensemblet mottok lønnsslipper på 81 cent, mens «Orange is the New Black»-skuespillere snakket om hvordan de måtte beholde sine vanlige jobber.

Nå deler den 71 år gamle veteranen William Stanford Davis («Abbott Elementary», «Ray Donovan») sine egne bisarre opplevelser, skriver Deadline. I en video på Instagram forteller han om og viser eksempler på såkalte restsjekker, lønnsslipper som går til skuespillere i TV-serier/filmer etter for eksempel repriser eller streaming.

– Jeg har vært medlem av Screen Actors Guild i 32 år, og på de 32 årene har ikke lønnen min økt i det hele tatt. Jeg skal gi et eksempel på hvordan en restsjekk ser ut. Jeg viste dette til broren min og han døde av latter… Det er ikke morsomt! sier Davis.

Saldosjekken viser så lite som 3 cent, ca 30 øre.

– Dette er en restsjekk. Jeg skal ikke si hvem det er fra, for jeg kan ikke fortelle deg hvem disse gjerrige jævlene er. Men uansett står jeg solidarisk med skribentene, og vi vil streike til vi får det vi trenger for å leve.

Davis presenterer så en annen, litt mer generøs saldosjekk – på 5 cent.

– Ser du? Kan du tro det? Det er fem cent. Portoen, papiret, alt koster mer enn det. Det er det de mener vi skuespillere er verdt. Det er derfor vi streiker, for bedre lønn, for bedre restlønn og deler av streaming, og ikke for å gi etter for AI.