«Control»-regissøren synes det var verdt å satse på Kevin Spacey

Gene Fallaize, regissøren bak Kevin Spaceys siste film, Control, sier det å caste skuespilleren mens han ventet på rettssak for seksuelle overgrep var en «risiko verdt å ta.»

Onsdag ble Spacey frifunnet for anklager om seksuelle overgrep i en domstol i London etter en fire uker lang rettssak. I oktober i fjor møtte Spacey i en domstol på Manhattan for seksuelle anklagelser som stammet fra en hendelse i 1986 – og han ble frifunnet.

Etter hvert som anklagene mot Spacey, som dateres tilbake til 2017, begynte å trille inn, begynte Oscar-vinnerens karriere å lide. Han ble sparket fra House of Cards etter rapporter om upassende oppførsel mot flere unge menn på settet.

Nye prosjekter

Spacey har nå et par prosjekter på gang, inkludert Fallaizes Control, en indie-thriller med Lauren Metcalfe og Mark Hampton i hovedrollene. Control følger den britiske innenriksministeren Stella Simmons mens hun kjører hjem en natt mens hun har en affære med statsministeren. En mystisk mann fjernkaprer den selvkjørende bilen hennes, og tvinger henne til å rase gjennom London. Spacey dukker ikke opp fysisk i thrilleren, men gir stemme til den mystiske mannen. Spaceys del ble spilt inn i desember i fjor, bare uker etter at flere anklager for seksuelle overgrep ble anlagt mot ham.

Fallaize fortalte nylig i et intervju med Variety at rollebesetningen av Spacey gikk ut på å se på fordeler og ulemper og veie alternativene:
«Vel, jeg mener det var en risiko, og vi visste at det var en risiko på det tidspunktet. Vi hadde ingen mangel på folk som sa til oss: ‘Ooh, det er et risikabelt trekk.’ Men en god venn av meg, som pleide å være leder ved et av studioene, hadde en ærlig diskusjon med ham. Jeg sa til ham: «Hva synes du? Kommer dette til å bli et dårlig karrieretrekk, fordi folk sier til meg at det kan påvirke karrieren min for alltid? Og han sa at han syntes det var en genial rollebesetning fordi hvis han blir funnet uskyldig, vil du ha fått en ren Kevin Spacey i en rolle som du normalt aldri ville ha klart å få ham.»

Fallaize sa at etter å ha tatt beslutningen om å møte Spacey, følte Control-teamet «ingenting annet enn gode vibber og positivitet», så de bestemte seg for å gå videre: «Så vi sa, ‘Ok, la oss gå for det.’ Det er en risiko, men føler at det er en risiko verdt å ta.»