HBO flytter inn hos Netflix

Fra 1. august er det nå for første gang en HBO Original-serie på Netflix. Det er den anerkjente komedieserien «Insecure» som bryter ny mark i strømmebransjen.

I følge Deadline vil HBO-seriene «Band of Brothers», «The Pacific», «Six Feet Under», «Ballers» og «True Blood» også vises på Netflix i nær fremtid.

I følge HBO-sjefen Casey Bloys er dette en naturlig utvijkling:
– Ideen om at alt en bedrift produserer skal være på ett sted for alltid for 15 dollar i måneden, for alltid er et relativt nytt konsept. Jeg tror vi har nådd et punkt hvor folk virkelig prøver å finne ut hvordan de kan tjene penger her. Og $15 i måneden vil aldri kunne dekke alle disse kostnadene… Det er en fin tanke, men den er ikke bærekraftig.

Derfor lar nå HBO for første gang konkurrenten Netflix plukke opp noen av deres anerkjente originalserier, for å la et helt nytt publikum nyte de samme seriene.

Det er selvsagt ikke første gang Netflix kjøper serier fra andre distributører, men i de aller fleste tilfeller har de satt sin egen logo på serien og mange tror derfor fortsatt for eksempel at «Breaking Bad» og «Better Call Saul» er serier som Netflix har laget. Men det er bare titler kjøpt fra amerikanske AMC og deretter kalt «Netflix Original» utenfor USA.