Manusforfatterne er klare til å forhandle igjen etter å ha streiket i nesten 100 dager

Det har gått nesten 100 dager siden manusforfatterne streiket. Nå gjenopptas forhandlingene med Hollywood-studioene fredag.

Deadline melder at forhandlingene mellom forfatterforeningen og representanter for AMPTP (som Hollywood-studioene Paramount Pictures, Sony Pictures, Universal Pictures, Walt Disney Studios og Warner Bros.) vil gjenopptas om kort tid. Neste uke passerer forfatterstreiken 100 dager, i motsetning til skuespillerne som gikk i streik for litt over to uker siden.

I et brev til sine medlemmer har WGA (Writers Guild of America) bekreftet at AMPTP har tatt kontakt gjennom sin leder Carol Lombardini, for å gjenåpne forhandlingene fra fredag ​​denne uken.

Premierer flyttet

Siden skuespillerne streiket har imidlertid flere og flere produksjoner begynt å flytte på premierene, både på film- og tv-siden. Og med tanke på at både manusforfatterne og skuespillerne har lignende ønsker om forbedringer rundt en oppdatert kompensasjonsmodell som passer for dagens strømmeklima, men også beskyttelse mot bruk av  KI (kunstig intelligens) i fremtidige produksjoner – noe som både manusforfattere og skuespillere er bekymret for.

Ifølge TVLine har flere av deres kilder innen WGA sagt at de er villige til å streike i opptil seks måneder uten å gå tilbake til forhandlinger med mindre AMPTP kommer i nærheten av deres krav. Det faktum at de to nå har blitt enige om å gjenoppta forhandlingene vurderes. et stort skritt i riktig retning – mye tidligere enn forventet.