Roland Emmerich skal regissere gladiatordramaserie

Roland Emmerich skal regissere gladiator-serien They About to Die. Serien beskrives som et drama som er større enn livet om den komplekse, korrupte og brutale verdenen av gladiatorkamper i det gamle Roma.

Serien introduserer en mangfoldig rollebesetning på tvers av mange lag av det romerske samfunnet, der sport, politikk og næringsliv krysser hverandre og kolliderer.

Serien er basert på en bok med samme navn, skrevet av journalist og forfatter Daniel P. Mannix.

Roland Emmerich er ikke det eneste store navnet bak serien: rollebesetningen inkluderer Iwan Rheon (Game of Thrones), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Vikings: Valhalla) og ingen ringere enn Anthony Hopkins, som skal spille keiser Vespasian. Manuset er skrevet av Robert Rodat, mest kjent som forfatteren bak «Saving Private Ryan».

Deadline skriver at budsjettet for serien er rundt 140 millioner dollar og at produksjonspartnere fra Latin-Amerika, Midtøsten og Asia forventes å komme inn på arenaen. Produksjonen er planlagt å starte i første kvartal 2024 i Italia.

Amazon har rettighetene til å distribuere «Those About to Die» i store deler av Europa, inkludert Tyskland, Storbritannia, Nederland og Frankrike. I USA skal serien sendes av Peacock, som også medfinansierer serien. Om vi får se serien i Norge er fortsatt uklart.