SSS

«Barbie» er årets mest sette film på kino

«Barbie» har i løpet av helgen slått «Super Mario Bros-filmen» som den mest sette filmen på kino i Norge i 2023. På kun 17 dager har Barbie allerede blitt sett av imponerende 414.524 mennesker.

«Super Mario Bros-filmen» er dermed skjøvet ned til andreplass i år, med 412 436 solgte billetter. Den hadde premiere 5. april i år.

Men det er ikke bare «Barbie» som gjør det bra på norske kinoer for tiden. «Oppenheimer» passerte nylig 310 411 solgte billetter i samme periode som nettopp «Barbie». Filmen er nå den femte mest sette på Norske kinoer hittil i år, men vil i løpet av få dager gå forbi både Avatar The Way of Water og Kampen om Narvik og inn på tredjeplass.

– Disse filmene fortsetter å rulle over norske kinolerreter og vil sammen med mange andre filmer fortsette å underholde publikum utover høsten, sier adm. dir. Espen Lundberg Pedersen hos bransjeorganisasjonen Film & Kino.

– Det er herlig å se de kino-tilstandene som vi opplever for tiden. «Alle» skal på kino – og det liker vi svært så godt, sier Espen Lundberg Pedersen.