Ridley Scott har ertet på seg franskmennene o god tid før premieren på Napoleon.

Ridley Scott angrer på å regissere «Alien: Covenant» i stedet for «Blade Runner 2049»

Ridley Scott regisserte både «Alien» og «Blade Runner», to  klassikere innen sci-fi-sjangeren, og han har fortsatt å dykke dypt inn i disse verdenene 40 år senere.

Tilbake i 2017 befant Scott seg imidlertid i en skikkelig knipe der han måtte velge mellom å regissere «Alien: Covenant» eller «Blade Runner 2049». Han valgte førstnevnte.

I et intervju med Empire Magazine innrømmer Scott at han angret på sin beslutning om å ikke regissere «Blade Runner 2049», som til slutt ble laget av Denis Villeneuve:
«Jeg burde ikke ha tatt denne avgjørelsen, men jeg måtte gjøre det. Jeg burde ha tatt Blade Runner 2049.

Årsaken var at Warner Bros. antydet at de to filmene hadde et spesifikt utgivelsesvindu, og kolliderende produksjonsdatoer, noe som tvang ham til å velge mellom det ene eller det andre.

Ryan Gosling og Harrrison Ford i Blade Runner 2049.

Disse to filmene ble utgitt med fem måneders mellomrom. Alien: Covenant i mai 2017 og Blade Runner 2049 i oktober samme år. Scott endte opp som produsent på BR2049.

Alien: Covenant fikk lunkne anmeldelser mens Denis Villeneuves Blade Runner 2049 mottok strålende anmeldelser.

Scott har Napoleon på vei, men han er også veldig involvert i forberedelsene til sin nye Blade Runner 2099-serie, som vil bli strømmet på Amazon Prime.