Disney+ blir dyrere: Nye priser for norske seere

Til 89 kroner per måned er Disney+ så langt et av de rimeligere strømmeabonnementene. Men i høst kan det endre seg. En betydelig prisøkning er på gang. Samtidig slippes et billigere abonnement med annonser også i Norge.

Amerikanske seere må betale 27 % mer for Disney+ fra og med oktober. I desember vil prisene også heves i Norge. Dagens abonnement heves fra 89 kr til 119 kr.

Men hvis du vil betale mindre i stedet for mer, finnes det en løsning. Norske seere vil også kunne velge et rimeligere abonnement – ​​med annonsering: 1. november slippes en annonsefinansiert versjon av Disney+ i Norge og utvalgte europeiske land.

Dette blir de 3 nye abonnementene i Norge

• Standard med annonsering: 59 kr/mnd. Videokvalitet: opptil full HD 1080p. Lyd: Stereo 5.1

• Standard: 89 kr/mnd. Videokvalitet: opptil full HD 1080p. Lyd: Stereo 5.1

• Premium: 119 kr/mnd. Videokvalitet: Opptil UHD/HDR. Lyd: Dolby Atmos

Eksisterende kunder forblir på sitt nåværende abonnement, som døpes om til Disney+ Premium, men vil ha mulighet til å bytte til Standard eller Standard med reklame*.

Håpet er at strømmetjenesten skal bli lønnsom ved hjelp av ny prising. Annonseabonnementet har så langt tiltrukket 3,3 millioner kunder ifølge THR.

Selskapet fortsetter å tape abonnenter. I andre kvartal var det 146,1 millioner Disney+-abonnenter, en nedgang på 7,4 prosent fra forrige kvartal.

Wall Street hadde forventet at Disney skulle rapportere et mindre tap på 151,1 millioner abonnenter, ifølge estimater fra StreetAccount.

Det meste av abonnenttapet kom fra Disney+ Hotstar, der selskapet opplevde en nedgang på hele 24 prosent i brukere etter tap av rettigheter. 

Noen av filmene som kommer eksklusivt ut på Disney+ denne høsten og vinteren er «Den lille havfruen», «Indiana Jones and the Dial of Destiny» samt «Haunted Mansion», som er på kino.