Krisen for Disney vokser – nå ryktes det at Apple vil kjøpe selskapet

Den siste tiden for Disney har vært turbulent. Tusenvis har fått sparken, filmer og serier har forsvunnet fra strømmetjenesten deres, og nyere filmer har floppet på kino.

Filmselskapet blør penger, og den nåværende streiken i Hollywood hjelper ikke på situasjonen. Disney konkurrerer mot teknologigigantene i strømmekrigen – noe som kan være tøft, siden disse konkurrentene allerede tjener penger andre steder.

Disney trenger en nødløsning, og The Hollywood Reporter har tidligere intervjuet en høyprofilert Hollywood-figur som gjorde noen observasjoner. Profilen mener at filmgiganten er i ferd med å bli solgt til et av verdens største selskaper – nemlig Apple:

– Jeg tror ikke Apple ville kjøpt selskapet slik det eksisterer i dag. Men slik det nå ser ut, begynner Iger å snakke om å trappe ned Disney, som føles som om de forbereder et salg. Og det er åpenbart ingen kjøper som Apple, sier kilden.

Etter dette intervjuet uttalte Bob Iger, Disneys administrerende direktør, at deres TV-kanaler kanskje ikke er selskapets «hovedprodukt». Et nedskalert filmselskap kan derfor være et perfekt kjøp for teknologigiganten Apple, som har en egen strømmetjeneste.

Historisk sett har Disney og Apple flere forbindelser. Steve Jobs satt fra 2006 til 2011 i filmselskapets styre, mens Iger har sittet med Apple frem til 2019 – da teknologiselskapet avslørte planene for strømmetjenesten Apple TV+.

Wall Street-analytiker Laura Martin er også overbevist om at et salg er i vente for Disney:
– Disney skal kjøpes opp de neste tre årene. Hvis de ikke selger, vil Disney konkurrere mot teknologiselskaper som aldri trenger å tjene penger på innhold, i en bransje med dårligere økonomi, sa Martin.