Oslo Pix: Hele programmet er nå ute

Årets program byr på over 100 filmer, utekino, spennende debatter, verdenspremierer og gjester fra inn- og utland.

Blant annet kan festivalen by på verdenspremiere på den norske filmen Lars er LOL som beskrives som en rørende, morsom, viktig og fantasifull og beskrives som høstens store familiefilm.

Lars er LOL får verdenspremiere på Oslo Pix.

Høydepunkter fra Cannes

Festivalen skal vise høydepunktene fra Cannes. Hele ti filmer fra verdens viktigste filmfestival, deriblant årets Gullpalmevinner og åpningsfilmen vil bli vist på Oslo Pix.
Filmene fra Cannes er:
Den kritikerroste  Àma Gloria, det storslåtte kostymedramaet Jeanne du Barry med Johnny Depp, den uforutsigbare The Sweet East som tok Cannes med storm, den knallsterke debutfilmen How to have Sex, fremtidsanmiasjonen Mars Express, Gullpalmevinneren Anatomy of Fall, legenden Ken Loach’ nye film The Old Oak, den serbiske indiefilmen Lost Country, den norsk kortfilmen Tits og Høstgule blader av Aki Kaurismäki som er årets avslutningsfilm.
Høstgule blader av Aki Kaurismäki er en av Cannes-filmene det er grunn til å glede seg til på Oslo Pix.

Jane Birkin hommage

Skuespilleren og sangeren Jane Birkin gikk bort i sommer, og festivalen viser to dokumentarer om hennes liv på festivalen. Jane by Charlotte er laget av datteren Charlotte Gainsbourg, og legenden Agnès Varda står bak Jane B. par Agnès.

Jane by Charlotte er laget av datteren Charlotte Gainsbourg.

Pix portrett og masterclass

Filmskaper Isabella Eklöf er en av Nordens mest spennende filmskapere, og  er snart aktuell med filmatiseringen av Kim Leines bok “Kalak” der Emil Johnson spiller i hovedrollen.

Publikum kan møte henne på festivalen tirsdag 29. august når hun holder mesterklasse på Vega Scene. Deretter blir det visning av spillefilmdebuten Holiday og Ali Abbasis Grensen, som hun har skrevet manuset til.

Fokus på urfolk

De siste årene har urfolks manglende rettigheter kommet mer og mer frem i lyset. Ikke fordi urfolksaktivistene ikke har vært der tidligere, men fordi offentligheten først nå virkelig anerkjenner kampen for eget språk, identitet, kunst og kultur.

Twice Colonized er blant filmen som vises i urfolkseksjonen.

Kampen føres på ulike måter på flere måter, og filmens form og uttrykk kan gi en større forståelse og innlevelse enn noen andre kunstformer. Oslo Pix vier en seksjon til urfolk i Nord-Amerika og Norden med både dokumentar og fiksjonsfilmer.