Den kommende «Hunger Games»-filmen blir nesten tre timer lang

«Hunger Games»-verdenen vokser. Fansen kan glede seg til 17. november. Da kommer filmatiseringen av den siste boken i serien: «The Ballad of Songbirds and Snakes».

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes» er en prequel til «The Hunger Games». Filmen har premiere 17. november og er den desidert lengste filmen i «Hunger Games»-serien, med en total spilletid på 165 minutter ifølge Movieweb. «Hunger Games»-veteranen Francis Lawrence sitter nok en gang i regissørstolen.

Historien satt 10 år etter krigen som delte landet. Vi får følge Coriolanus Snow (Tom Blyth) i en alder av 18 år, flere år før han skulle bli den tyranniske presidenten i Panem. Coriolanus er kjekk og sjarmerende, og selv om det er vanskelige tider for Snow-familien, ser han en sjanse til forandring når han blir valgt som mentor for de tiende Hunger Games. Gleden hans blir raskt knust når han får i oppdrag å veilede en jente fra det fattige distrikt 12.

Mentor og veileder

Snow blir en mentor for District 12-spilleren Lucy Gray (Rachel Zegler) og prøver sitt beste for å veilede henne gjennom spillene; dels for å skaffe sponsorer til henne, men også for å opprettholde hennes navn og rykte i Panem.

Etter at Lucy Grays utstråling og sjarm gjør henne til en publikumsfavoritt, ser Snow i henne en mulighet til å snu begges ulykke til triumf. Så da hele hans skjebne for står på spill, slår han seg sammen med Lucy Gray for å virkelig snu oddsen i deres favør. Slik starter et kappløp med tiden for både å overleve og å finne ut om han til syvende og sist er en sangfugl eller en slange…

I andre roller ser vi Viola Davis som den onde spillmesteren Volumnia Gaul, Peter Dinklage som Dean Casca Highbottom og Jason Schwartzman som programlederen Lucretius «Lucky» Flickerman.