«Barbie» og «Oppenheimer» er nå året mest sette filmer

«Barbie» og «Oppenheimer» har tatt norske kinoer med storm og innehar etter helgen nå de to øverste plassene på listen over de mest sette filmene i Norge i 2023.

Med henholdsvis 567.352 og 426.320 besøkende har «Barbie» og «Oppenheimer» tatt teten på den norske kinotoppen i 2023. I løpet av dagen vil de to filmene passer et samlet billettsalg på 1 million billetter.

– Fantastisk kinosommer. «Barbenheimer» har virkelig vært en positiv sommerstorm på norske kinoer. «Barbie» og «Oppenheimer» fortsetter å trekke publikum til kinoene, og vi er svært fornøyde med besøket, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

«Barbie», som har blitt en favoritt blant både ungdom og voksne, har klart å tiltrekke seg hele 567 352 besøkende på kinoene rundt om i landet.

– Med sin unike historie og fengende musikk har denne filmen virkelig satt seg fast i hjertene til det norske publikummet, sier Lundberg Pedersen.

«Oppenheimer», som også har oppnådd stor suksess, har hittil klart å trekke 426.320 besøkende. Både «Oppenheimer» og «Barbie» hadde premierer 21. juli.

– «Oppenheimer» har fanget oppmerksomheten til både filmelskere og de som er nysgjerrige på historien til Oppenheimer. Med sin spennende fortelling og sterke skuespillerprestasjoner har «Oppenheimer» virkelig klart å engasjere publikum, fortsetter Lundberg Pedersen. Han har stor tro på at både «Barbie» og «Oppenheimer» skal fortsette å selge masse billetter, sammen med øvrige filmer på filmlerretet.

Sterk kinohøst

– Denne oppgangen ser ut til å fortsette, da det er en sterk kinohøst i vente med både norske og internasjonale filmer på menyen. Publikum kan se frem til et bredt utvalg av filmer som både vil underholde og engasjere, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i Film & Kino.

Lundberg Pedersen i Film & Kino er svært fornøyd med interessen fra det norske publikummet og ser frem til fortsettelsen av kinohøsten. Det er i skrivende stund allerede solgt 724.973 billetter i august mot 476.729 billetter i hele august 2022.

– Med suksessen til «Barbie» og «Oppenheimer» har det blitt tydelig at norske kinoer fortsetter å være en viktig arena for filmopplevelser, sier Lundberg Pedersen.